Plens, plens, plas, plas, plas!

Hagel of sneeuw, onweer storm of regen,
deren ons niet, we kunnen er wel tegen!

Als echte waterlanders zijn we niet bang voor flinke plensbuien. Gelukkig maar! Want wat is leuker dan heel hard in de plassen stampen? En hoe heerlijk is het om in je warme bed te luisteren naar het getik van de regen? Misschien kan je morgen wel onder je nieuwe paraplu lopen… Binnenblijven is overigens ook geen ramp, vooral als iemand een gezellig regenliedje voor je zingt en -o, verrassing!- een regenbui tevoorschijn tovert.

Zing eens een regenbui voor je kind
Hoe je dat doet? Kijk hier naar de voorbeeldvideo.

Tikke takke regen, op de wegen
Tikke takke regen, tik tak op het dak
Plens, plens, plas, plas, plas!
Druppeltjes op mijn regenjas.

Laat je kind zich er vooral mee bemoeien
Tijdens het tekenen stel je je open voor de suggesties van je kind. Vraag welke kleur de paraplu moet, of er genoeg druppels zijn en of de zon al gaat schijnen. Misschien komt er een regenboog? Helpen mag ook: doe jij die laarsjes maar!

Selluf doen!
Na jouw demonstratie willen ze het natuurlijk zelf doen! Sla maar een flinke voorraad goedkoop papier in, want peuters en kleuters houden van productie maken… Ze kunnen zich eindeloos vermaken met het maken van regenpapier, vooral vanwege het geluid! Wat later komen daar paraplu’s en regenbogen bij. De poppetjes doen ze op hun eigen manier. Gelukkig kan je het papier steeds weer gebruiken, want in de regen gebeurt er van alles. Vraag maar aan je kind…

Vanaf zes jaar
Zodra kinderen aan schrijven toe zijn kunnen ze -na het een keer gezien te hebben- zelf zingend een stortbui tekenen. Het is dan een uitstekende schrijfoefening.

Vanaf tien jaar
Zijn je kinderen al te groot voor dit liedje? Droedel dan eens een regenbui met dit stoere wandellied. Ze komen meteen over hun tekenangst heen!

Wat leren ze hiervan?
In beweging komen; doorpakken; je door een ritme laten leiden;
oog-hand coördinatie; brein-training;
focussen; ruimte innemen; vlakverdeling;
fantasie gebruiken; woordenschat- en taalverrijking;
vertrouwen in het eigen kunnen.

Goed nieuws voor kindercoaches, leraren en kindertherapeuten

Je werk wordt steeds leuker!
In september start er weer een jaaropleiding Zinvol Tekenen. 

Met de opleiding Zinvol Tekenen met Kinderen heb je een oneindige schatkist aan tekenspellen in handen.

Met de rijkdom aan mogelijkheden uit tekenspel breng je kinderen in beweging, help je hen zich te verbinden met hun diepste wezen en geef je meer inhoud aan jouw relatie met hen.
Hun manier van spelen, tekenen en de verhalen die ze vertellen geven jou snel en eenvoudig diepgaand inzicht op hun ontwikkeling.