Opleiding

De dynamiek van het werken met kinderen vraagt om voortdurende bijscholing. Je oude opleiding blijkt onvoldoende, te weinig creatief of niet geschikt voor kinderen in deze tijd. Je wilt meer bereiken met minder werkdruk. Tekenspel biedt nieuwe kansen, plezier, eenvoud en samenhang en geeft kinderen handvatten voor verdieping. Tekenspel ondersteunt een brede  ontwikkeling. 

Wil ook jij de tekentaal meester worden?

Met de tools uit de opleiding Zinvol Tekenen met Kinderen heb je krachtige werkvormen in handen die zowel jou als je kinderen nieuwe kansen tot groei geven. Je leert hoe je tekentaal kunt inzetten in elke ontwikkelingsfase en ontdekt hoe je via tekenspel kunt helpen bij problemen. Tekenervaring is niet nodig!

Zinvol Tekenen is geen tekenopleiding maar een tool waarmee je de ontwikkeling van kinderen kunt ondersteunen. In tien studiedagen ga je zien en ervaren wat beweging, vorm en kleur doet voor het kind. Je contact met kinderen zal zich verdiepen. Je gaat steeds meer zien: het kind laat zijn sporen na en maakt zich kenbaar. Je geeft het kind vertrouwen waardoor het jou gaat vertrouwen.

Alle tekenopdrachten die je met de kinderen gaat doen, maak je tijdens de cursusdagen eerst zelf. Zo ervaar je de werking van elk spel en krijg je praktijk en theorie letterlijk ‘in de vingers’. We werken in kleine groepen van 6 tot 12 cursisten: er is dus voldoende aandacht voor jouw persoonlijke proces.

Wat je leert is meteen toepasbaar!

  • op school, tekenspel ter ondersteuning van de de emotionele, sociale en cognitieve intelligentie.
  • in de kinderopvang, tekenspel als ontspanning of coöperatief spel.
  • in gezinnen, tekenspel ter versterking van de onderlinge band en het verbeteren van de communicatie.
  • in de coachings- en therapeutische praktijk, tekenspel om op een dieper niveau contact met het kind te maken en het handelingsplan aan te vullen met creatieve activiteiten.
  • op de pedagogische opleiding als verdiepingsmateriaal. Studenten krijgen dmv deze tekentechnieken niet alleen een beter inzicht in ontwikkelingsprocessen, maar ook in zichzelf.

Voor vakmensen die hun werk met kinderen serieus nemen
Deze opleiding is een fantastische aanvulling op je repertoire. Eerdere cursisten waren leerkrachten van de basisschool, HVO-, GVO- en filosofiedocenten, kinderyogadocenten, onderwijsassistenten en intern begeleiders van primair en buitengewoon onderwijs, gezinsbegeleiders, docenten van pedagogische opleidingen, kindercoaches en kindertherapeuten.

De opleiding omvat tien cursusdagen verdeelt over drie modules met elk een eigen dynamiek.
We beginnen met beweging: wat we eraan zien en wat we ermee kunnen om kinderen in balans en in beweging te krijgen of te houden.
In deel twee stappen we over naar structuur: hoe kunnen we kinderen helpen systematisch te werken en een stevig kennisbouwwerk op te bouwen met behulp van de beeldtaal.
Het derde deel gaat over het innemen van je plaats in de wereld: je eigenheid, de groep en het respecteren van eigen en andermans emoties.
De spellen zijn een verrijking van het basisonderwijs en een welkome aanvulling binnen de pedagogische of therapeutische praktijk.

Kosten, plaats en data
De jaartraining wordt gegeven in Culemborg bij Marijke Sluijter en bij Maartje Coolen via TeachMore.
De kosten zijn €1795,- BTW-vrij. Inclusief instructiekaarten, reader, kopieerbladen, de gebruikte liedjes op MP3, alle consumpties en heerlijke lunches.
Als extraatje krijg je het digitale handboek Educreation, hoe kinderen leren in verbinding met zichzelf en de wereld.

Benodigdheden
Je hebt een groot schetsboek, goede kleurpotloden en een doos bijenwasblokjes nodig. Je kunt ze zelf meenemen of op de eerste cursusdag kopen.

Zinvol Tekenen met Kinderen is een erkende opleiding
De Jaaropleiding Zinvol Tekenen is geregistreerd bij het CRBKO als kortdurende beroepsopleiding, staat geregistreerd bij RegisterLeraar voor 100 registeruren en is geaccrediteerd door het ABvC met 60 PE. 

Ja, ik meld me aan voor de  opleiding die in september begint.