Buitenspel

Maak jij je ook wel eens zorgen aan het gebrek aan beweging van kinderen? Zeker nu ze noodgedwongen veel meer achter een scherm zitten? Terwijl jonge kinderen beweging zo nodig hebben? Ik wel…

Het begon met een idee om lange saaie straat voor mijn huis wat interessanter te maken. Ik dacht aan een hinkelbaan over de hele lengte, zodat er onderweg steeds iets te doen zou zijn.

Samen met een paar gezinnen uit de buurt tekende ik twaalf cirkels op de stoep. Daarin de tafels van 1 t/m 12. Het bleek een lekkere work-out voor voorbijgangers, een uitdaging voor schoolkinderen om alle tafelsommen te maken en veel spelmogelijkheden voor de kleintjes.

De tafels moesten ook voor jongere kinderen herkenbaar en bruikbaar zijn, dus met plaatjes waarop je kan stappen, springen en hinkelen. Al doende kwamen er Oud-Hollandse spelletjes bij. Daarna spreekwoorden, gedichtjes en grapjes waar ook volwassenen zich mee vermaakten. Het werd een interactief spel voor de hele buurt.

Toen ging het regenen… en kwam de vraag hoe je binnen verder kon spelen. Tja, als je zoiets aan mij vraagt dan gaat er meteen een fontein aan. Ik verzon Rekenspel met Droedels, Rekenen met je Handen en Rekenen met je Ogen. Met een echte Droedeljuf uit het Droedelparadijs en heksje Circonflex met  haar mega-maffe rekenspelletjes.

De cursus is wel online…  Maar je hoeft niet erg lang achter je scherm te zitten. Vijf tot tien minuten per spel. Met heldere filmpjes zodat je direct ziet hoe je dit doet. Kinderen in beweging brengen. Kom, we gaan naar buiten!

Nieuwsgierig? Kom dan vooral even kijken!