Op school

“Onze school scoort nu veel beter op sociaal-emotionele ontwikkeling. Of dat aan Zinvol Tekenen lag weet ik niet, maar ik ben er wel een leukere juf door geworden!”
Els, leerkracht PO, achterstandwijk in Den Haag

Leren rekenen vanuit een tekening, creatief schrijven of stellen, taalspelletjes om de regels te oefenen of ontdekken dat tekenen kinderspel is, supersnel de speelplaats versieren in een coöperatief spel, leren plannen en organiseren door het zelf maken van mandala’s of leren vermenigvuldigen op de stoep, elk kind wordt er blij van… en het maakt het leven van juf of meester een stuk vrolijker!

Die prestatiedwang ben ik zo zat! En zo onnodig, kinderen willen leren, maar wel op een manier die bij hun leeftijd past.”
Leerkracht PO, voelde zich opgejaagd. Kan nu ontspannen en toch resultaten halen.

Kinderen ervaren tekenspel als ontspanning, terwijl het heel goed als vaardigheidstraining kan worden ingezet. Bovendien gaat het balletje vanzelf rollen: Ze spelen de tekenspellen uit eigen beweging en geven ze door aan broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes. Zo sla je met Zinvol Tekenen de brug tussen thuis, kinderopvang en school.

“Ik heb veel succes met groepstekenspel. Ze trekken elkaar mee in het spel en leren al doende aardig en sociaal vaardig te zijn. Zinvol Tekenspel maakt mijn les veel realistischer.”
Pauline, Docent HVO (humanistisch vormingsonderwijs)

Zinvol Tekenspel is goed om te zetten in realistische pedagogische situaties, zoals begeleid spel, coöperatief spel of samenspel. Je kunt tekenspel ook goed inbedden in een project of themales. Het is een welkome afwisseling op teveel stilzitten, te eenzijdig cognitief werk of abstracte preken over goed gedrag.

Maak je werk plezieriger, gemakkelijker en bereik moeiteloos alle kinderen, ook de buitenbeentjes

Volg onze facebookgroep voor inspiratie door (oud)-cursisten

Klik hier voor informatie over de  jaaropleiding  Elk schooljaar draaien er twee groepen, twee in Culemborg en een in Leuven