Deel je zorgen!

Als kind kun je behoorlijk van slag raken als je geliefde knuffel, speelgoedauto of lievelingstrui zoek is of als je opeens je vader of moeder niet meer ziet. Totale paniek slaat toe! Zou kiekeboe en verstoppertje spelen daarom zo populair zijn bij jonge kinderen?

Zingen helpt!

Onderstaand liedje heb ik gemaakt om kinderen te helpen met deze emoties om te gaan.Speel het eerst als verstop-spelletje. Verstop een voorwerp op een plek waar het kind het kan zien. Je zingt het liedje en doet net of je het  niet ziet. Dat is al reuze spannend, en de pret is groot als het kind het voorwerp pakt en aangeeft! Als het kind ouder is mag het iets van jou verstoppen. Niet kijken! Jij zoekt daarna zingend naar je spullen. Hoe gaat het kind jou helpen?

En wat zing je er dan bij? Bijvoorbeeld dit liedje:

Heb jij mijn …. gezien? Zag je haar/hem misschien, Ik ben haar/hem al een poosje kwijt, En als je hem/haar ziet, zeg dan alsjeblieft, dat ik haar heel erg mis! In drie stappen deel je je zorgen, vraag je om hulp en vertel je dat je je pop, je zus of opa heel erg mist. Hier kun je de melodie beluisteren.

Je zingt het eerst als verstop-spelletje, maar als  de nood aan de man komt kun je samen zingend op zoek te gaan naar beer, papa of oma. Zo houd je de moed erin!

 

Plaats een reactie

Je emailadres zal nooit met anderen worden gedeeld! Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*