Tip Zinvol Tekenen 12

Ik heb je al een paar keer een cirkel laten maken. Als je het daadwerkelijk gedaan hebt, zelf, of met je kinderen, dan heb je misschien al opgemerkt hoe rustig je hiervan wordt. De aandacht wordt naar het midden gezogen, je schermt de buitenwereld af en bent alleen met het vlak in de cirkel bezig.
Cirkel met een kleur naar keuze 20-30 keer rond, in een maat die jij prettig vind. Stop als je er genoeg van hebt. Ga nu met dezelfde kleur binnen de cirkel dwalen, precies zoals jij het prettig vindt. Hard, zacht, snel of langzaam, rond of recht of kriskras, het maakt niet uit. Ook weer doorgaan tot je het genoeg vindt. Kijk dan eens door je wimpers naar de cirkel en draai het papier langzaam rond. Kijk eens of je er een voorwerp, een figuur of een landschapje in ontdekt. Zodra je iets ziet vul je die vorm op, nu met een andere kleur, over alle lijnen heen die je niet nodig hebt.  Dek daarna alle overgebleven lijnen af met de eerste kleur.
Het resultaat kan aardig zijn of niet, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat je ervaart wat dit met jou doet. Welke gevoelens kwamen langs, welke gedachten? Hoe was het voor je lijf? Werd je er blij van?
Zinvol tekenen gaat om de ontwikkeling van het kind, dat het meestal toevallig ook mooi wordt is wel belangrijk,maar niet om de tekening, maar omdat het motiveert om door te gaan, en aan het werk te groeien als kind, als mens. Ik leer je graag de fijne kneepjes in mijn vijfdaagse cursus Zinvol Tekenen met Kinderen of bij de cursus Tekenen op de Basisschool die meer gericht is op didactische vaardigheden en de koppeling naar de schoolvakken .
Wil je je ervaringen met anderen delen? Dat kan hier: https://www.zinvoltekenenmetkinderen.nl/reacties-van-cursisten/

Plaats een reactie

Je emailadres zal nooit met anderen worden gedeeld! Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*