Ho ho ho, it’s droedeltime!

Kerst… en het verschil tussen droom en werkelijkheid (en hoe je jouw droom toch werkelijk kunt maken).

In het diepste punt van het jaar kruipen we het liefst weg in ons warme holletje. Gezelligheid, kaarsjes aan, lekker eten en goed gezelschap. Helaas ben jij degene die al die gezelligheid in huis moet halen. Waardoor aan jouw behoefte aan rust pas wordt voldaan als alle drukte achter de rug is. En je na kerst uitgeblust op de bank ligt, of nee, van plan was. Want daar liggen je kinderen als ze niet gillend door de kamer rennen.

Dus: zo-gaan-we-het-dit-jaar-niet-doen! Net als in het vliegtuig zorg je eerst voor je eigen zuurstof. Skip alles wat niet nodig is. Focus op rust, besteedt aandacht aan jezelf en ga lekker van elkaars gezelschap genieten.

Werk volgens het minder = meer principe. Ga maar na: Minder werk = meer tijd voor elkaar; Minder stress = meer aandacht (mindfulness); Minder boodschappen = meer tijd over en… minder kans op overeten!

En wat doe je dan met die rust en aandacht en die gezellige kinderen die helemaal niet stuiteren van een suikerhype?

Natuurlijk! Tekenen! Of nog eenvoudiger (want daar gaat dit stukje over): droedelen! Want met droedelen laat je al je ambities los. Er-moet-niks, alles-mag. Er is geen goed of fout. Je hebt geen doel, maar maakt herhalende patroontjes op papier. Je hebt geen ander doel dan je te laten verrassen door wat er vanzelf komt.

kerstmeditatie

Het leuke van droedelen in de kersttijd is: je kunt eenvoudig een link met Kerst leggen. Waardoor je je kinderen gemakkelijk mee krijgt. Droedelen kan namelijk goed in een cirkel. En dan heb je meteen een kerstbal!

Je begint met het maken van een cirkel. Een kleintje. Weet je nog? Minder is meer! Ook hier. Het ontspannen, traag cirkelen van de kerstbal zorgt al voor rust, de ritmisch voortgaande beweging ontspant het overprikkelde brein. Veel kinderen vinden dit heerlijk! De beweging, maar ook het geluid op het papier. Cirkel dus vooral door zolang je het lekker vindt!

Die dikke rand die ontstaat? Die is juist fijn: je hoeft dan niet zo erg op te letten met inkleuren, je kunt er straks ruim overheen. Als je daar dezelfde kleur gebruikt zie je er niks meer van.

Klaar mer cirkelen? Vul dan de ‘kerstbal’ met zich steeds herhalende patroontjes. Dat kan van alles zijn: stipjes, streepjes, vierkantjes, bolletjes. Ga helemaal los. Of maak er een groepspel van. Zet een stip, cirkel of vierkantje in het midden en roep om de beurt wat er omheen komt. Of laat ieder voor zichzelf de bal versieren met allerlei soorten randjes en richeltjes. Of probeer eens een vijfster uit een stuk te tekenen en die steeds te herhalen. Kan ook van klein naar groot. Kijk eens hoe die ster gaat stralen!

Klaar met droedelen? Dan is het tijd voor het vullen van alle open plekjes. Gebruik daarvoor je allerliefste kleuren. Heb je heel toevallig neonpotloden? Goud en zilver? Dan wordt het nog leuker! Vul alle open plekjes met je favoriete kleuren en kijk eens hoe mooi dat gaat glimmen!

Zo, nu lust iedereen wel een kop chocola met een mandarijntje. Ja toch?

Nog 52 droedels om het hele jaar rustmomenten in te plannen

PS Ik heb nog 1000 kleine rustmomentjes voor jou! In ‘ Het Grote Droedelboek‘ staan namelijk nog veel meer van deze spelletjes. Genoeg voor een heel jaar droedelpret! Elke week kies je een nieuwe droedel om dagelijks kleine rustmomenten te creëren. Met als bonus: na 52 weken kennen jij en je kinderen allerlei leuke tekentrucs! Creëer nu heel eenvoudig zelf kleine rustmomenten thuis, op school, in de kinderopvang of tijdens een coachings- of therapiesessie.

Bestel het boek via deze link en je hebt het in enkele dagen in huis

Plaats een reactie

Je emailadres zal nooit met anderen worden gedeeld! Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

*
*