Dansliedje

Dansliedje als vrolijk tekenspel om kinderen met elkaar in contact te brengen.

hier loop ik door de straat en daarom wil ik vragen

Dansliedje: Hier loop ik door de straat en daarom wil ik vragen… klik en luister:

Dit is een van de spelvormen uit Zinvol Tekenen met Kinderen.
Zo speel je het:

Je hebt een even aantal kinderen nodig.

Plak een groot vel (van een rol) papier vast op een lange tafel. Hou neonpotloden, goud en zilverpotloden en bijenwasblokjes achter de hand voor de finishing touch.

Gebruik eerst de gewone kleurpotloden. Laat ieder kind in elke hand een kleurpotlood naar keuze pakken.

Zing het dansliedje

‘Hier loop ik door de straat’ en loop op de maat van het lied om de tafel terwijl je met beide potloden over het papier ‘danst’. Bij ‘Joepie, Joepie tralala’ stop je bij wie vlak bij je staat. Kijk elkaar aan en laat de potloden dan samen dansen. Herhaal dit enkele keren. Misschien vind je een andere danspartner, maar als je toevallig dezelfde tegenkomt is dat ook goed.

Vervolg
Ga in een kring om de tekening staan en kijk naar het resultaat. Het is feest, en dat kun je zien! Waaraan? Ballonnen, slingers, serpentines… Kleur in, trek over, stippel de confetti erbij.

Stuur het spel aan door telkens een nieuwe uitdaging aan te bieden.
Geef voor de serpentines en de confetti neonkleuren.
Dek de tekening af met bijenwasblokjes. Dat mag laag over laag. De blokjes zijn transparant, de tekening blijft zichtbaar. Je kunt er ook weer overheen met kleurpotlood.

Extra
Jonge kinderen zijn dol op poetsen! Geef hen na het dichtsmeren met bijenwas papieren zakdoekjes of wattenschijfjes om de was op te wrijven.

Oudere kinderen daag je uit.  Misschien kunnen ze de dansers vinden? Kijk naar vakjes die op een poppetje lijken en kleur ze in. Geef hen feestelijke kleren aan! Vraag bijvoorbeeld of ze gestreepte, gebloemde of geruite kleren aanhebben. Zo prikkel je de fantasie.

Pedagogische situatie

De kracht van Zinvol Tekenen is dat je al doende en in beweging leert. Bij dit spel delen de kinderen dezelfde ruimte, moeten rekening met elkaar houden, afspraken maken en voor zichzelf opkomen.

Meer tekentips ontvangen? Schrijf je in.

2 reacties

    Error thrown

    Call to undefined function ereg()